Skapa en MÄSTERLIG KONFERENS

Konferensen är ett ypperligt tillfälle att samla hela personalstyrkan för att tillsammans staka ut framtiden. Det är också en möjlighet att förankra värderingar, bygga relationer och ha roligt tillsammans utanför kontoret. Men för att konferensen ska bli riktigt bra krävs det att du börjar planera i god tid, har ett tydligt syfte med dagen och lyckas aktivera deltagarna.

Vi ger dig våra allra bästa tips om hur du bäst planerar och genomför en vinnande konferens. Missa inte heller vår guide med 10 sätt att använda teknik för att maxa konferensen. 

 

PLANERA EN VINNANDE KONFERENS

En dag fylld av spännande föreläsningar, roliga aktiviteter och god mat brukar vara både uppskattad och minnesvärd. Börja planera din konferens i god tid för att hinna tänka fel, göra rätt och skapa ett dynamiskt program som håller deltagarnas intresse på topp hela dagen. Genom att svara på frågorna varför, vad och hur tar du konferensen hela vägen i mål.

Läs mer om att planera konferens

 

tre KLASSISKA MISSTAG NÄR DU PLANERAR EN KONFERENS

Konferensen är ett ypperligt tillfälle att samla medarbetare eller branschkollegor för att tillsammans blicka in i framtiden eller bygga starkare relationer. För att dagen ska bli både uppskattad och minnesvärd gäller det att planera i god tid och ha ett tydligt syfte. Vi på 1910 har arrangerat många evenemang genom åren och vet att det kan vara väldigt roligt – eller väldigt frustrerande. Men om du undviker de tre vanligaste misstagen brukar det bli riktigt bra till slut.

Läs mer om hur du undviker misstagen

 

KONFERENSPAKET UNDERLÄTTAR PLANERINGEN

Ett konferenspaket brukar vara en smidig lösning för både små och väldigt stora sällskap. I paketet ingår vanligtvis lokalkostnad, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Det är alltså en ganska klassisk konferenslösning som enkelt går att bygga vidare på om du har egna idéer.

Läs mer om fördelarna med att välja ett konferenspaket

 

hör alla mig nu? rätt teknik lyfter konferensen

Hur viktigt är det egentligen med bra teknik till konferensen? Jätteviktigt! Men om du inte har planerat en konferens förut kan det vara svårt att veta vilken teknik som behövs. Ibland är det lätt att stirra sig blind på alla prylar och glömma bort att tekniken framför allt är ett hjälpmedel för att nå ut med ditt budskap. Vad ska du göra med alla skärmar om du inte har något relevant att fylla dem med? Ta hjälp av en tekniker för att se till att du har all utrustning du behöver på plats, så slipper du teknikstrul och kommentarer om att det var svårt att höra vad föreläsaren sa.

Läs mer om att använda teknik på konferensen

 

FÅR MAN HA KONFERENS MED FLER ÄN 50 DELTAGARE

Tvärtemot vad många tror, så omfattas inte konferensanläggningar av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. En sluten konferens som anordnas av ett företag eller en organisation räknas inte som en allmän sammankomst och omfattas därför inte heller av förbudet. Förutsatt att ni vidtar åtgärder för att förhindra smittspridning är det alltså inga problem att genomföra höstens konferens!

Läs mer om konferens under covid-19

 

FOTBOLL OCH STREET FOOD PÅ ATEAS KONFERENS HOS 1910

Atea är en av våra återkommande kunder och Åsa Friberg, som är sälj- och marknadskoordinator har blivit en av 1910:s ambassadörer. Tillsammans har vi arrangerat flera olika typer av evenemang de senaste åren, från stora kundevent till mindre, interna workshops. Atea är en orädd och kunnig samarbetspartner som gärna utmanar oss att tänka om, tänka nytt och tänja på gränserna. Och det brukar bli riktigt bra när vi arbetar tillsammans!

Läs mer om Ateas evenemang

 

GUIDE: TEKNIKEN SOM MAXAR KONFERENSEN - FÖRE, UNDER OCH EFTER

content-offer-1910-mock-WEB

Idag finns det massor av digitala eventlösningar som hjälper dig kommunicera med dina gäster före, under och efter ditt evenemang. Fördelarna är många: till exempel blir deltagarna medskapare som aktivt kan påverka innehållet och du slipper trycka upp fysiska programblad. Låt konferensen leva längre än bara en dag – det ger också större effekt i längden.

Det här får du:

  • 10 smarta sätt att använda teknik för att lyfta konferensen
  • Tips på hur tekniken bidrar till en mer hållbar konferens
  • Inspiration till att göra konferensen till ett medskapande evenemang