Skapa ett vinnande företagsevent

Att arrangera en lyckad företagsfest kräver en mängd olika genomtänkta beslut när det gäller bland annat underhållning, aktiviteter och lokaler. Det finns ett oändligt antal varianter att välja på och för den som sätter sig ner och söker på nätet blir det lätt överväldigande. Därför är det viktigt att du börjar med att ställa dig själv ett antal frågor kring vad det är du vill uppnå och vilken typ av event det är.

Här kan du läsa lite mer om saker du bör tänka på och besluta. Du kan även ladda ner vår praktiska checklista Företagsevent steg för steg.

Så viktig är maten för en lyckad företagsfest

Det finns en sak som nästan är viktigare än allt annat för en lyckad företagsfest, nämligen maten. Samtidigt är maten också något av det svåraste, för det finns så många olika åsikter om vad som är gott. För att inte tala om att vissa inte äter allt, antingen för att de inte tål det eller inte vill det.

Men det finns några enkla riktlinjer du kan följa för att maten ska bidra till att göra företagsfesten till en succé. Den viktigaste är kanske att inte dra alla gäster över en kam utan se till så att det finns goda alternativ för alla.

Läs mer om mat på företagsfesten

 

Höj stämningen med rätt aktivitet på eventet

Att sitta på en stol en hel dag, eller en hel fest, kan bli lite tråkigt även om miljön är inspirerande och maten är god. Därför är det en god idé att planera in olika aktiviteter under eventet med jämna mellanrum. Det behöver inte alltid vara något avancerat, ett enkelt quiz kan vara bli en riktig stämningshöjare.

Läs mer om aktiviteter på event

 

Välj rätt festlokal – det gör stor skillnad

Idag finns det en mängd olika typer av festlokaler att välja mellan. Allt från traditionella pampiga festvåningar till spännande moderna lokaler i annorlunda miljöer. När du surfar runt på nätet och ser alla dessa fantastiska bilder är det lätt att bli helt förblindad.

Just därför är det viktigt att du tar ett steg tillbaka och funderar över vilka behov just du har. Vilket kanske kan vara en svår fråga att besvara! Därför bör du alltid ställa dig ett par kontrollfrågor. För det finns några grundläggande faktorer som är helt avgörande, plus ett antal andra detaljer som påverkar valet av festlokal.

Läs mer om att välja lokal för festen

 

8 frågor du behöver svar på för att kunna planera ett vinnande event

Det är inte alltid helt enkelt att ha koll på allt som behövs för att planera och genomföra ett vinnande event. Många gånger kan det kännas som att lägga ett stort pussel. En massa olika bitar som ska passa ihop. Rätt lagda bildar de en stor och vacker tavla. Men om du av misstag blandar ihop bitarna till två olika pussel i samma låda blir det väldigt frustrerande!

Så när du ska skapa alla pusselbitarna som bildar ett vinnande event finns det ett antal viktiga frågor du bör ställa dig.Läs mer om att planera ett vinnande event

 

Ladda ner checklistan Företagsevent steg för steg

foretagsevent-checklist-1910

Har du koll på allt du behöver tänka på inför företagseventet? För att göra det enklare för dig har vi sammanställt en checklista som steg för steg tar dig hela vägen från gästernas ankomst via lunchen till den minnesvärda avslutningen.