Skapa en vinnande kick-off

En kick-off står ofta för starten på något nytt. Det är ett sätt att samlas kring nya idéer och skapa engagemang för företagets framtida riktning. Att tänka igenom vad du vill ha ut av eventet är därför en viktig del i planeringen, utöver det praktiska med att hitta en fantastisk lokal med god logistik.

För att verkligen få ut det mesta av eventet bör du också tänka igenom aktiviteter som svetsar samman teamet, och skapar en laganda som består. Väljer du att ha din kick-off hos hjälper vi dig gärna att organisera glädjefyllda teambuilding-aktiviter.

forelasningniclasVi kan även erbjuda spännande inspirationsföreläsningar med några av Malmö FFs mest betydelsefulla personer. Ett bra sätt att bygga laganda och sätta stämningen för ditt event.

Här kan du läsa lite mer om saker du bör tänka på och besluta. Du kan även ladda ner vår praktiska checklista Fem vinnande teman för din kick-off.

PLANERA EN LYCKAD KICK-OFF

Inte för att öka pressen på något sätt, men en kick-off är ofta årets viktigaste evenemang för företaget. Här finns möjlighet och tillfälle att verkligen samla ”trupperna” inför året eller ett viktigt projekt. Därför är det en god idé att planera kick-offen noga och fundera igenom vad du vill ha ut av den.

Läs mer om att planera kick-off

 

AKTIVITETER FÖR KICK-OFF

En kick-off är inte bara ett event, utan även en startpunkt. Den ska skapa engagemang och framåtrörelse som håller i sig. Därför är det en god idé att jobba med aktiviteter för att hålla energin och intresset på topp. Genom att aktivera deltagarna på olika sätt och variera hur och var budskapen levereras kan du skapa en känsla som varar även efter kick-offen.

Läs mer om aktiviteter för kick-off

 

4 TIPS PÅ TEAMBUILDING FÖR DIN KICK-OFF

En kick-off kan ha många olika syften, men oftast är teambuilding ett av dem. I grund och botten handlar det om att på olika sätt svetsa samman laget genom att göra gemensamma aktiviteter av olika slag. Här får du fyra tips på hur du ska tänka när det gäller teambuilding på kick-offen och vilka aktiviteter du kan laborera med.

Läs mer om teambuilding för kick-off

 

IDEÉR FÖR ATT FÅ KICK-OFFEN ATT LEVA LÄNGRE

Att ha en kick-off är alltid en god idé, men det finns många olika anledningar till varför man ska ha en. I sin allra enklaste form är kick-offen helt enkelt ett sätt att samla alla medarbetare vid ett och samma tillfälle. Idag när många är på språng och arbetar i olika konstellationer kan det faktum att alla är samlade vara en inspiration i sig.

Läs mer om idéer för att få kick-offen att leva längre

 

INFOGRAPHIC: 4 tema för kick-offen

1910-mockup-4-tema-for-kickoff

En kick-off kan ha olika syften, men i grund och botten handlar det om att skapa ett bestående engagemang bland deltagarna, som bidrar till en positiv förändring. För att få med alla på tåget är det en god idé att rama in kick-offen med ett tema. 

Det här får du:

  • 4 exempel på kreativa teman att inspireras av
  • Inspiration för aktiviteter för kick-offen
  • Tips på underhållning för kick-offen